HBN Fotohutten

Han Bouwmeester Natuurfotografie (HBN) is de grondlegger en pionier van het bouwen en verhuren van schuilhutten in Nederland en België waaruit fraaie foto’s te maken zijn van vogels en andere dieren.

Als natuurfotograaf droom je van een eigen schuilhut. Helaas is het in een land als Nederland nauwelijks mogelijk om toestemming voor iets dergelijks te krijgen. Daarnaast is een geschikte plek alleen niet genoeg want de locatie moet vrijwel elke dag bezocht worden; denk aan het voeren en het bijhouden van de waterstand.
Om aan de enorme groep mensen tegemoet te komen die natuurfotografie als passie hebben maar zelf om welke redenen dan ook niet in staat zijn om eigen plekjes te zoeken en in te richten, begonnen we jaren geleden als eerste in de Benelux, met het bouwen en verhuren van foto schuilhutten op absolute topplekken. Uitgangspunt is en blijft het leveren van een bijdrage aan natuurbeleving en vooral natuurbehoud.

De ruim ingerichte en geluid absorberende hutten zijn zo aangelegd dat u onder andere een fraai laag standpunt heeft wat uw foto’s net dat beetje meer geeft. Inmiddels hebben we een breed scala aan fotohutten in bos-, heide-, en watergebieden.

We werken bij de meeste hutten met twee seizoenen; kijk bij de beschrijvingen per fotohut voor een toelichting. 
Motto is en blijft bij me zelf, en ik draag dat graag over op mensen die mijn hutten bezoeken, ‘geniet van alles wat voorbij komt en hoop niet alleen op zeldzame soorten’. Fotohutten geven je de unieke mogelijkheid om ook de gewone veel voorkomende vogels op een mooie manier in beeld te brengen; de puntjes op de i zetten zeg maar.

Op het HBN-Forum bieden we de fotografen de kans hun ervaringen en beelden te delen. Van elke hut afzonderlijk is een mooi en actueel overzicht te zien van de resultaten. Dit is ook de plek waar vragen over de hutten kunnen worden gesteld en reeds gestelde vragen en de antwoorden nagelezen kunnen worden.

Volg onderstaande links voor een omschrijving en boeking per fotohut.

HBN Fotohut 1XL


HBN Fotohut 2


HBN Fotohut 3

HBN Fotohut 4

HBN Fotohut 5

HBN Fotohut 6

HBN Fotohut 7

HBN Fotohut 8 (Nieuw!!)

HBN-8

HBN Fotohut 9 (nieuw!!)

HBN Fotohut 10 (aanstaande)

HBN  Gambia hut

8-Gambia-Hide

Bij iedere fotohut staat een boekingsformulier

 

Wildpix HBN fotohutten reis

In samenwerking met Wildpix Travel, onze reizen tak, bieden we nu ook een volle week fotograferen in alle HBN hutten aan.

Ga voor alle informatie over deze geweldige reis naar Wildpix Travel

Onderstaand onze officiële promotiefilm gemaakt door Jeffrey van Houten en Thijs Glastra.

 

Onderstaand een mooi overzicht gemaakt door Marien Brethouwer en Ivo van Meurs. De HBN fotohutten in vogelvlucht.

Samenwerkingen:

Dankzij een partnerschap met TSE-Imaging en Sirui kunnen we in onze fotohutten het gebruik van de Sirui balhoofden en schommelkoppen aanbieden.  Voor de fotograaf dé gelegenheid om deze hoogwaardige statiefkoppen een dag uitgebreid te testen; hetgeen bij de huurprijs inbegrepen is. Een en ander is gemonteerd op ons HBN slider systeem wat het mogelijk maakt om uw statiefkop ook van links naar rechts te verschuiven. Zowaar een zeer effectieve optie vanuit een fotohut en volstrekt uniek!

Daarnaast werken we ook samen met Vivara.
We maken gebruik van hun kwalitatief hoogwaardige voer en bij vrijwel alle fotohutten hangen hun voedersystemen en nestkasten.

Vivara

Zoekt u een hotelovernachting?

In de informatie wat u van mij ontvangt treft u ook gegevens van een hotel in de omgeving. Met dit hotel zijn afspraken gemaakt voor bijvoorbeeld uw eventueel gewenste lunchpakketten.

HBN-vrijwilligers

Zonder de bijdrage inzet van een aantal bekende en bevriende mensen was het niet mogelijk geweest wat we nu kunnen bieden met onze HBN fotohutten. Maak kennis met deze mensen.

 

Ontwerp: Webton.nl