HBN fotohut 9

Let op:  De maanden die niet getoond worden zitten vol.

Nu ook eenvoudig boeken via onze eigen app!

Download iOS AppDownload Android App

Naast de fotohutten in Overijssel gaan we nu ook mooie hutten in het noorden van ons land verwezenlijken. Vanzelfsprekend in ons geval natuurlijk weer in samenwerking met natuur beherende organisaties. In dit geval is ‘It Fryske Gea’ onze opdrachtgever en partner hierin hetgeen hele mooie mogelijkheden kan gaan brengen.

Om te beginnen starten we met een boshut in een van de weinige bosgebieden in Friesland. In het Gaasterland ligt het mooie Rijsterbos waar het Fryske Gea een bedrijfsgebouw heeft. Op dit terrein hebben we een bestaande fotohut verbouwd en ingericht volgens het HBN concept en volop ruimte biedt aan twee personen.

Een speciaal woord van dank richting Hans Pietersma die een aantal jaren terug de basis legde voor een eenvoudige fotohut op deze plek; toen reeds gebaseerd op de HBN hutten. Het was het werkterrein van Hans en hij heeft destijds echt mooie foto’s kunnen maken vanuit zijn hut.

In Friesland zijn nauwelijks mogelijkheden om bosvogels te fotograferen maar met de komst van deze hut zijn soorten als mezen, putters, spechten, lijsters enz voor uw lens te verwachten. Maar hoewel uitzonderlijk hebben ook wezel, boommarter en kleine vliegenvanger zich hier al laten fotograferen. Uiteraard is dit afhankelijk van seizoen en weersomstandigheden. Een langdurige droge en warme periode levert bijvoorbeeld veel drinkende en badende vogels op. Geringde vogels komen hier niet of nauwelijks voor.

We maken bij deze hut gebruik van een grote watertafel waardoor u een geweldig mooi laag standpunt en mooie achtergronden krijgt. Vanzelfsprekend is ook deze hut optimaal op het licht gesitueerd. We maken bij deze hut gebruik van ons hoogwaardige spiegelglas. We weten inmiddels dat het aantal waarnemingen bij de hut tot 30% toeneemt dankzij het glas! In veel hutten wordt het verkeerde glas gebruikt maar bij ons geen zorgen hierover! Het spiegelglas verhoogd uw kansen enorm. Bovendien heeft deze hut de primeur van weer een nieuwe uitvoering van het glas wat nog minder verlies van licht en dus sluitertijd kost. Het hele spel der natuur is dus heerlijk te volgen vanaf uw zeer comfortabele stoel een ruime hut. 

In deze hut hebben we ons eigen hangstatief systeem gemonteerd. U hangt uw lens in het statief waardoor u geen hinder heeft van statiefpoten en elke gewenste hoogte zelf kunt instellen én dankzij de slider ook nog van links naar rechts kunt verplaatsen! Aan het systeem zijn kwalitatief prima balhoofden gemonteerd van het merk Sirui. U heeft de beschikking over de Sirui K-40X balhoofden.

Huur:

De prijs is voor de hele hut dus niet per persoon. Wij verhuren niet in dagdelen zodat u ruim de tijd heeft en de vogels niet al vol gegeten zijn als uw dag nog moet beginnen. De hut biedt ruimte aan maximaal 2 fotografen maar wees u er van bewust dat samen gaan meer onrust dus minder kansen met zich meebrengt. U gaat met een goede handleiding en routebeschrijving op zak op eigen gelegenheid naar de hutten toe.

€ 75,- voor de hele hut bij maximaal 2 mensen.
De betaling gaat online via ons boekingssysteem.

Boekingen in 2020 zijn mogelijk maar altijd onder voorbehoud van mogelijke prijswijzigingen. Daarover volgt eind 2019 bericht.

Kachel:

In de koude maanden zetten we de kachel aan; hetgeen bij deze hut in de prijs is inbegrepen.

Foto: Jan Tijsma

HBN hutbeheerder:

De HBN-vrijwilliger die deze fotohut beheert is Jan Tijsma.
Maak kennis met hem.

HBN-Sirui statief systeem:

In deze fotohut is het HBN hang-statief systeem met daaraan de Sirui K-40X balhoofden gemonteerd.  Het geeft u de mogelijkheid de camera van links naar rechts te verplaatsen en precies uw gewenste hoogte in te stellen. Vanzelfsprekend zijn er ook weer HBN rijstzakken aanwezig.

Voer van Vivara:

We maken gebruik van het 1e klas voer van Vivara.nl.
Print

Naam: HBN fotohut 9
Locatie: Rijs - Friesland
Aantal personen: 2
Minimaal bereik: 300 mm
Kosten: 75

Bijzonderheden:

Nieuwe fotohut
Watertafel
Max. 2 fotografen
Grote variatie aan vogels,
Hi-tec spiegelglas,
Vers stromend water
Electra in de hut beschikbaar 
USB aansluiting tbv opladen beschikbaar
HBN hang slider systeem met Sirui balhoofden,
HBN beanbags aanwezig in de hut
Kachel in de koude maanden

Ontwerp: Webton.nl