Han Bouwmeester natuurfotografie

Van beschermer tot fotograaf en van hobby naar beroep

Goor - Natuurfotograaf Han Bouwmeester heeft prijs gewonnen met zijn fotografie. editie GO Foto Carlo ter Ellen CTE20081201

Han Bouwmeester (Goor, 1965) groeide op in een gezin waarin natuur, natuurbeleving en natuurbescherming een belangrijke rol speelden. Van kind af aan trok hij er met grootvader, vader en broer op uit en op school vond hij datgene wat aan de buitenkant van het klaslokaal gebeurde een stuk boeiender dan dat daarbinnen. Het was wel duidelijk dat zijn passie dus buiten te vinden was.

Door een ongeval in 1998 raakte Han zijn baan als technisch commercieel productspecialist bij een grote bouwmaterialenhandel kwijt maar ontdekte hij al revaliderend de natuurfotografie. Tot dan toe waren er al wel natuurfilms van de montagetafel gerold maar de fotografie was een nog niet aangeroerde optie om zijn wens wat hij zag en beleefde met anderen te delen en de schoonheid van de natuur uit te dragen. Opleidingen of cursussen volgde hij niet dus geheel als autodidact leerde hij zich het fotograferen eigen te maken.

ijsvogelreus

Met dank aan Arie Pool voor de gemanipuleerde foto met ijsvogel

Al snel werden er diverse nationale en internationale prijzen gewonnen doch zijn doorbraak kwam nadat Han met een foto van een korhoen de prestigieuze Grasduinen natuurfotowedstrijd 2007 won; toen al wel in de categorie professionals. De vraag naar zijn foto’s nam nu snel toe en Diverse publicaties in binnen- en buitenland waren het gevolg.

Mede hierdoor besloot Han begin 2007 van zijn hobby zijn beroep te maken en met inachtneming van de nog steeds aanwezige beperkingen als beroepsmatig natuurfotograaf zijn weg verder te bewandelen. De stap bleek een groot succes en zijn werk werd alom bekend. Als belangrijke basis wil Han het beschermen van de natuur combineren met het fotograferen er van. Juist dat aspect wil hij altijd blijven uitdragen.

De activiteiten werden uitgebreid met onder andere het organiseren van succesvolle natuurfotografie reizen, thans ondergebracht bij Wildpix Travel, en het ontwerpen en produceren van enkele artikelen die binnen de natuurfotografie wereld al snel aftrek vonden. Zijn foto’s zijn al voor vele nationale en internationale publicaties gebruikt en grootformaat afdrukken op bijvoorbeeld canvasdoek worden gebruikt voor de inrichting van woningen en kantoren.

Han in de Media:

Onderstaand nog wat optredens in televisie programma’s.

https://www.rtvoost.nl/nieuws/96679/Regels-voor-natuurfotografen-gaan-te-ver

Geschreven media:

De Twentsche Courant Tubantia; interview van Theo Hakkert (2017)

 

 

 

 

 

 

AD Video: Vogelspotten vanuit de luie stoel in luxe fotohut op de hei

Trouw: Natuurfoto’s vanuit een luie stoel

Trouw; vogels pal voor de lens

De Stentor; de hemel voor een natuurfotograaf

Persbureau Zwolle; Fotograferend vogelaar wil liefde voor natuur overbrengen

TC-Tubantia; Whiplash drijft Goorenaar in de fotografie

TC-Tubantia: Foto natuurfotograaf rond de halve wereld

Digifoto Pro: Fotograferen met de Sigma 150-600 mm

De reizen organiseert Han nu in samenwerking met collega Martin Steenhaut binnen reisorganisatie Wildpix Travel.

WILPIX-LOGO-FINAL-800

Han is ambasadeur van Sigma Benelux, Benro en Swarovski en fotografeert momenteel met onderstaande materialen.

Nikon D500
Nikon D850
Nikon Nikkor af-s 600 mm f4
Nikon Nikkor 200-500 m f5.6
Nikon Nikkor macro 105 mm
Nikon Nikkor af-s 16-35 mm
Nikon 16 mm Fisheye
Nikon SB900, SB800
Wimberley Head
Benro GH-2
HBN-Eckla-Eagle autoraamstatief
Lee filters
Swarovski 10×56 kijker

nikon-d4-feat
 

Han Bouwmeester is aangesloten bij het Natuurfotografen Verbond Nederland (NVN) en de iLCP en conformeert zich daarmee aan de door hen opgestelde gedragscode. Alle natuurfoto’s komen dus op een natuurvriendelijke en verantwoorde wijze tot stand.

NVN

iLCP

natuurfocus

enjoy

Ontwerp: Webton.nl