HBN Fotohut 5

Nu ook eenvoudig boeken via onze eigen app!

Download iOS AppDownload Android App

Waar diverse biotopen elkaar ontmoeten…

HBN-hut-5_HB29769

Midden tussen drie compleet verschillende biotopen hebben we een fotohut gebouwd welke in samenwerking met Staatsbosbeheer tot stand is gekomen. Deze hut bevindt zich in een relatief open naaldhout bos waardoor er nauwelijks hinder is van een bladerdek wat het licht tegen houdt. Op korte afstand van de hut bevinden zich heide-, veen- en weidepercelen waardoor we een breed scala aan soorten bij de hut verwachten. U kunt vogels verwachten tussen 3 en 7 meter van uw lens. Bij deze fotohut verwachten we geen geringde vogels. Met het huren van deze zeer fraaie fotohut steunt u de instandhouding van dit soort kwetsbare natuurgebieden. We ervaren deze hut als een ‘alles of niets hut’ wat weliswaar wat al te simpel gesteld is maar er zijn hele rustige dagen maar ook zeer bijzondere dagen te verwachten waarbij kans op van alles en nog wat want onder andere de wespendief en de groene en de zwarte specht zijn hier regelmatig heel mooi gefotografeerd.

Bij deze fotohut maken we gebruik van hi-tec spiegelglas waardoor we de kans op schuwere soorten vergroten. We passen alleen glas toe bij hutten waar het een meerwaarde heeft en vooral waar we het voor vogels op een veilige manier kunnen doen.

Hut-5_HBN6869

Huur:

Deze hut kunt u huren volgens onderstaand schema.
Deze huurprijs is per dag en voor de hele hut dus onafhankelijk van het aantal fotografen. U kunt er met maximaal drie fotografen gebruik van maken.  We werken niet met dagdelen dus u heeft deze schuilhut de gehele dag (tot 1 uur voor zonsondergang) tot uw beschikking. Wij gaan geen mensen van onze kant uit samen in de hut zetten. U boekt dus met de mensen waar u mee wilt gaan.

Seizoen 1:
1 april – 31 oktober
€ 80 euro 

Seizoen 2:
1 november – 31 maart
€ 60 euro

Boekingen in 2020 zijn mogelijk maar altijd onder voorbehoud van mogelijke prijswijzigingen. Daarover volgt eind 2019 bericht.

HBN-hut-5_HB29755

 

Slider systeem

U kunt  ook in HBN-5 gebruik maken van het HBN slider systeem met de fraaie Sirui PH-30 schommelkoppen dankzij een partnerschap met TSE-imaging.

Voer van Vivara:
We maken gebruik van het 1e klas voer van Vivara.nl.
Print

Hotel:

U komt van ver, wilt meerder fotohutten in een paar dagen bezoeken of genieten van fotogeniek Twente? We hebben prima afspraken met een fijn en gemoedelijk Twents hotel in Delden.

Hotel_Het_Wapen_van_Delden_1


Foto: Thijs Glastra


Foto: Jan Stolk

Hut beheerder:

Marco Rolleman circel
De beheerder van deze fotohut is Marco Rolleman; maak kennis met hem.

Naam: HBN Fotohut 5
Locatie: Haaksbergerveen - Haaksbergen
Aantal personen: Maximaal 3
Minimaal bereik: 300 mm
Kosten: 60 of 80 euro; afhankelijk van seizoen (ongeacht aantal personen)

Bijzonderheden:

Slider systeem met Sirui statiefkoppen
Spiegelglas
30 minuten rijafstand vanaf hotel Delden
Loopafstand naar de hut ca. 10 minuten
HBN beanbags aanwezig in de hut
Geen kachel ivm brandgevaar

Ontwerp: Webton.nl