HBN Fotohut Gambia

De goede doelen hut

Na het succes van mijn foto schuilhutten in Nederland besloot ik er ook een in het Afrikaanse Gambia te bouwen. Helemaal in Gambia; hoor ik u zeggen?

Op deze volgende pagina leest u de meer gedetailleerde informatie over de fotohut en de excursies.

Ik kom nu 16 jaar in dit bijzondere land en heb er in die jaren een bijzondere band mee gekregen. Niet alleen om zijn vele vogels; Gambia is een eldorado voor vogelliefhebbers, maar ook vanwege de bevolking. In feite is Gambia een ontwikkelingsland en het heeft een enorme indruk op mij gemaakt hoe de mensen zich hier toch weten te redden met wat ze hebben; of beter niet hebben. Armoe troef dus maar altijd vriendelijk en opgewekt. Mede daarom heeft het land de bijnaam ‘ ‘the smiling coast’ gekregen.

Gambia-7

Ik had altijd al de wens iets voor deze mensen te gaan doen en inmiddels is dat een feit middels het bouwen van deze fotohut; een absoluut unicum in Gambia en waarschijnlijk wel voor welk ander derdewereldland ook.

De schuilhut is gebouwd volgens het bekende concept; een ruime hut met een waterbak er zo voor gemaakt dat er een fraai laag standpunt wordt verkregen; belangrijk voor het maken van foto’s met net dat beetje meer. Toch is een hut in een land met totaal andere omstandigheden heel iets anders dan die in Europa. We hebben hier te maken met alles vernielende termieten en kans op het kraken door mensen die onderdak zoeken. Verwacht dus niet de luxe van de bekende HBN-hutten.

Gambia-1

U kunt zich voorstellen dat in een warm land als dit vogels als magneten op water afkomen; daar maken we gebruik van al kunt u zich tevens voorstellen wat een klus het is om hier dagelijks water beschikbaar te houden.

Yankuba Tamba, mijn Gambiaanse maatje en vogelgids, bestierd en zal dus gastheer zijn van de fotografen die er gebruik van gaan maken. Hij zal u brengen en weer ophalen maar natuurlijk kan hij ook de hele dag bij u blijven. De opbrengsten van deze hut gaan volledige naar zijn familie die op deze manier fatsoenlijk kunnen eten, van medische zorg gebruik kunnen maken en de kinderen naar school kunnen. Een heerlijk doel toch? U de mooie foto’s en zij wat vaker een maaltijd dan nu het geval is en mogelijkheden tot medische zorg; iets wat momenteel bijna niet weggelegd is voor deze mensen.

Dus gaat u op vakantie naar dit bijzondere land, voor het strand of om vogels te fotograferen; pak uw kans en bespreek deze fotohut. Tal van kleurrijke vogels zullen van dichtbij te zien en te fotograferen zijn. Het zijn juist de soorten die je wel kunt zien in Gambia maar vaak in een flits of te grote afstand.

U kunt deze fotohut zelf rechtstreeks bij Yankuba bespreken door hem een e-mailbericht te sturen in het Engels.

De foto’s in de galerie links op deze pagina zijn zowel van de fotohut als van de excursies met Yankuba.

Per dag; € 35,- en voor elke extra fotograaf € 5,- toeslag.
Ter plaatse te betalen.
Roofvogel feeding (voornamelijk gieren); In plaats van 35 euro betaald u dan € 55 als basisbedrag en € 10 per extra persoon.

Lees hier de uitgebreide informatie en geef uw reis een hele mooie extra dimensie in de wetenschap dat u een erg goed doel steunt.

Gambia-12

Mede dankzij de fotografen die reeds geweest zijn hebben we een waterput bij de hut aan kunnen leggen waarvan ook de bewoners uit het het nabijgelegen dorp gebruik kunnen maken voor hun groentetuinen.

Update: U kunt nu ook onder begeleiding van Yankuba naar het mooie Fatala park in Senegal om ook grote zoogdieren te zien.

Excursies:

Vogels:

Yankuba is een van de bekendste vogelgidsen in Gambia en kan u dus ook meenemen naar de hotspots. Ook hiervoor kunt u geheel rechtstreeks hier afspraken met hem over maken.

Cultuur:

Naast het rijke vogelleven is er natuurlijk enorm veel meer te beleven in Gambia. Helaas is het zo dat je in dit arme land, dus hoe begrijpelijk ook, vaak aangeklampt wordt door Gambiaanse mannen. Dat wordt door de meeste mensen als zeer vervelend en soms ook als beangstigend ervaren. De oplossing om hier volledig vanaf te zijn is het bijzijn van…een Gambiaan die u kent en vertrouwen kunt. Een Engels sprekende schoonzus van mij, Bizu, neemt u graag mee naar bestemmingen zoals Lamin lodge, de beroemde markten en het geweldig indrukwekkende visserijdorpje Tanji. Bizu studeert toerisme dus weet hoe u te begeleiden. Indien u hier belangstelling voor heeft kunt u contact met ze opnemen. Ook dit leest u in deze uitgebreide informatie.

bizu-poster-800

Naam: Gambia fotohut
Locatie: Farabanta; Gambia
Aantal personen: maximaal 4
Minimaal bereik: 300 mm
Kosten: € 50,- en € 10,- bij elke extra fotograaf

Bijzonderheden:

Met deze fotohut steunen we een Gambiaanse familie.
Tevens andere vogel- en cultuur excursies mogelijk.

Ontwerp: Webton.nl