HBN Fotohut 4

Nu ook eenvoudig boeken via onze eigen app!

Download iOS AppDownload Android App

Spelen met spotlight effecten….

VERWARMING IN DE WINTER!

HBN-hut-4_1

Nabij het Twentse Delden hebben we in een mooi loofbos hut 4 gerealiseerd. Een fraaie ruime fotohut voor maximaal 3 fotografen en de grootste waterbak ervoor van alle hutten.

HBN-hut-4_3

Ook deze fotohut zit ingegraven in de grond zodat een heel fraai laag standpunt verkregen wordt. Hier kunt u de gangbare maar oh zo mooie Nederlandse bosvogels en eekhoorns op een voortreffelijke manier fotograferen. Maar dit is ook dé hut om kans te maken op de middelste bonte specht; vooral in het najaar en winter zeer vaak voor de hut.

U mag en kunt een groot deel van de setting naar eigen hand zetten zodat u nu echt de foto’s kunt maken zoals u ze in gedachten heeft. Zowaar weer een unieke plek voor een dag pure natuurbeleving. Door zijn ligging kan op deze plek zeer speciaal licht verwacht worden; denk aan het door mij zo gewenste ‘spotlight’ effect. Dus dé hut voor mensen die net een beetje meer willen.  Een echte uitdagende specialisten hut dus!

HBN-hut-4_2

Bij deze hut zult u geen geringde vogels aantreffen. U kunt vogels verwachten tussen 3 en 7 meter voor uw lens. Maar vanzelfsprekend kunnen daarachter ook vogels te zien zijn.

Zoals bij alle HBN fotohutten gaat ook nu weer een belangrijk deel van de opbrengsten terug naar de natuur en de instandhouding er van. In dit geval gaan we het geld besteden aan verdere ontwikkeling van deze omgeving. Denkt u aan het aanleggen van oeverzwaluw- en ijsvogelwanden.

HBN-hut-4_4

Huur:

De prijs is voor de hele hut dus niet per persoon. Wij verhuren niet in dagdelen zodat u ruim de tijd heeft en de vogels niet al vol gegeten zijn als uw dag nog moet beginnen. De hut biedt ruimte aan maximaal 3 fotografen maar wees u er van bewust dat samen gaan meer onrust dus minder kansen met zich meebrengt. U gaat met een goede handleiding en routebeschrijving op zak op eigen gelegenheid naar de hutten toe. € 50,- voor de hele hut bij maximaal 3 mensen. Natuurfocus leden ontvangen 20% korting.
U betaald deze hut contant aan het eind van uw dag.

Boekingen in 2020 zijn mogelijk maar altijd onder voorbehoud van mogelijke prijswijzigingen. Daarover volgt eind 2019 bericht.

Kachel:

In de wintermaanden staat er een kachel in deze hut welke u voor € 5,- kunt gebruiken.

HBN hutbeheerder:

De HBN-vrijwilliger die deze fotohut beheert is Robert Pluimers.
Maak kennis met hem.

Slider systeem

U kunt  ook in HBN-4 gebruik maken van het HBN slider systeem met de fraaie Sirui PH-30 schommelkoppen dankzij een partnerschap met TSE-imaging.

Vanzelfsprekend zijn er ook weer HBN rijstzakken aanwezig.

Voer van Vivara:

We maken gebruik van het 1e klas voer van Vivara.nl.
Print

Overnachten:

Hotel:
U komt van ver, wilt meerder fotohutten in een paar dagen bezoeken of genieten van fotogeniek Twente? We hebben prima afspraken met een fijn en gemoedelijk Twents hotel in Delden.

Camping:
Op slechts enkele honderden meters naast hut 4 bevindt zich ook een leuke mini camping; www.debroak.nl.

Een wel erg leuke videomontage ontvingen we van Marien Brethouwer.

Naam: HBN Fotohut 4
Locatie: Hof van Twente - Delden
Aantal personen: Maximaal 3
Minimaal bereik: 300 mm
Kosten: 50 euro (ongeacht aantal personen)

Bijzonderheden:

HBN slider systeem met Sirui statiefkoppen,
Kachel in de winter
Spotlight effect
10 Minuten rijafstand vanaf hotel Delden
Loopafstand naar de hut ca. 2 minuten
HBN beanbags aanwezig in de hut
Geen spiegelglas
Betaling ter plaatse

Ontwerp: Webton.nl