HBN Fotohut 7

Let op:  De maanden die niet getoond worden zitten vol.

Nu ook eenvoudig boeken via onze eigen app!

Download iOS AppDownload Android App

NU MET HI-TEC SPIEGELGLAS VOOR ULTIEME BELEVING!

Aan de voet van de fraaie Lemelerberg bij het dorpje Lemele hebben we in samenwerking met Landschap Overijssel een tweede nieuwe foto schuilhut aangelegd. Deze fotohut, HBN7, bevindt zich in een voor publiek niet toegankelijk heideterrein; tussen jeneverbesstruiken en zicht op een prachtig stuk heide. Achter de hut bevindt zich een bos met voornamelijk grove den. Een biotoop waar we grotendeels dezelfde soorten en aantallen vogels verwachten dan bij de vermaarde HBN 3 die zich elders in dit gebied bevindt. Bij deze hut kunt u vogels verwachten tussen 3 en 7 meter van uw lens, maar vanzelfsprekend kunnen daarachter ook vogels gefotografeerd worden.

HBN-Fotohut-7_HB29148

Ook deze fotohut is voor een groot deel in de grond ingegraven waarmee we een fraai laag standpunt richting de vijver voor de hut gecreëerd hebben. We hebben de achtergrond en de setting in detail aangepast zodat er net weer een ander beeld ontstaat dan bij hut 3. De hut is zo gelegen dat u maximaal licht op de locatie hebt; u heeft dus geen hinder van blad aan bomen en dergelijke waardoor fotograferen eigenlijk altijd mogelijk is. De hut is gemaakt volgens het principe van mijn andere HBN hutten. Lekker ruim dus en geschikt voor maximaal drie fotografen. Vanwege de ligging en de soorten mogen we dit gerust een exclusieve hut noemen. Met het huren van deze unieke fotohut steunt u het goede werk van Landschap Overijssel.

We verwachten bij deze hut, welke uitgevoerd is met hoogwaardig spiegelglas,  grotendeels de zelfde fraaie vogels als bij de vermaarde hut 3. Naast de wat gangbaardere soorten is er dus kans op soorten zoals kruisbekken, geelgorzen, sijsjes, zwarte mees, gekraagde roodstaart, appelvinken, putters, kuifmees, boompiepers, tapuit, kneu, piepers, sperwers en in de wintermaanden bijvoorbeeld sijsjes en dergelijke te verwachten. Alles geheel afhankelijk van de tijd van het jaar en de omstandigheden natuurlijk. Het gehele jaar kunt u meestal de hele dag door vogels voor uw lens verwachten.

HBN-Fotohut-7_HB29210

Huur:

De huur van deze fotohut is opgedeeld in twee periodes.

Seizoen 1:
1 april – 31 oktober
€ 95 euro

Seizoen 2:
1 november – 31 maart
€ 75 euro

Boekingen in 2019 zijn mogelijk maar altijd onder voorbehoud van mogelijke prijswijzigingen. Daarover volgt eind 2018 bericht.

Deze huurprijs is per dag en voor de hele hut dus onafhankelijk van het aantal fotografen. U kunt er met maximaal drie fotografen gebruik van maken. We werken niet met dagdelen dus u heeft deze schuilhut de gehele dag tot uw beschikking. Wij gaan geen mensen van onze kant uit samen in de hut zetten. U boekt dus met de mensen waar u mee wilt gaan

 

Overnachten:

U komt van ver, wilt meerder fotohutten in een paar dagen bezoeken of genieten van fotogeniek Twente? Bij uw boeking ontvangt u van ons informatie over twee fijne overnachtingsmogelijkheden.

Lemeleres

 

 

Hut beheerder:

De HBN vrijwilliger die deze fotohut beheert is Jan Hullen. Maak kennis met hem.

Jan Hullen trans rond 150 pixels

Voer van Vivara:

We maken gebruik van het 1e klas voer van Vivara.nl.

Print

Naam: HBN Fotohut 7
Locatie: Lemelerberg - Lemele
Aantal personen: Maximaal 3
Minimaal bereik: 300 mm
Kosten: 75 of 95 euro afhankelijk van seizoen (ongeacht aantal personen)

Bijzonderheden:

5 minuten rijden van vakantiecentrum de Lemeler Esch.
45 minuten rijafstand vanaf hotel Delden
Loopafstand naar de hut ca. 5 minuten
Geen kachel ivm brandgevaar
Aansluitingen voor eigen statiefkoppen,
Grote variatie aan vogels
Hi-tec spiegelglas
HBN beanbags aanwezig in de hut

Ontwerp: Webton.nl