Wildpix Travel fotoreizen

Han biedt samen met zijn Belgische collega natuurfotograaf Martin Steenhaut onvergetelijke natuurfoto reizen aan onder de naam Wildpix Travel.
Wildpix Travel heeft een eigen website maar hier treft u alvast een samenvatting van het aanbod aan.

wp-logo-banner-kort-text-1000-pix

Betoverend Bulgarije
Land van water, woudaap en wielewaal

Bulgarije is een klein Oost-Europees land met een breed scala aan landschappen variërend van bergen, canyons, kust én grenzend aan de roemruchte Donaudelta. Door deze aspecten en ligging is het een eldorado voor de natuurfotograaf. Bulgarije hoort tot de toplanden in Europa waar het gaat om de diversiteit aan wildlife; er komen maar liefst 416 vogelsoorten, 11 zoogdieren en 37 soorten reptielen voor. Maar liefst 35% van het landoppervlak valt onder de Natura200 norm. Daar valt wat te halen dus dachten wij van Wildpix Travel en aldus bieden we hierbij een werkelijk ongelooflijk mooie fotoreis aan.

wielewaal

Midden in het Rusenski Lom National Park kunt u uw fotohart ophalen met soorten als Wielewaal, woudaapjes, scharrelaars, bijeneters, hoppen en nog veel meer. Onze collega begeleidt u naar de beste plekken in de gebieden in en rond de beeldschone canyon die de basis vormt van dit unieke gebied. Op verschillende plekken ziet u de kliffen van de canyon die tot 100 meter hoogte reiken en samen met de rest van het gebied behoren tot het Unesco wereld erfgoed. U ziet hier dus slechts minimale menselijke aanwezigheid; dat beperkt zich door boeren, hele kleine dorpjes en hier en daar een viskweker die hier al decennialang gehuisvest is én…vogels trekt.
Lees snel verder…

In de ban van de Lynx
Kijk de zeldzaamste kat ter wereld in de ogen…

DE ENIGE EN BESTE PLEK OM DE IBERISCHE LYNX VANUIT DE HUT TE FOTOGRAFEREN…EXCLUSIEF BIJ WILDPIX

lynx

De Iberische Lynx, een mythisch en uiterst zeldzaam dier, de zeldzaamste katachtige ter wereld. Naar schatting 250 dieren leven er nog in het wild. Hij heeft op het punt gestaan om uit te sterven maar gaat gelukkig nu weer iets beter.

Een ontmoeting met dit dier is werkelijk een onbeschrijfelijke belevenis. Je ziet als het ware een kruising ziet tussen een tijger, een panter en een kat. Zijn goudgele ogen kijken dwars door je heen en zijn tekening en bakkebaarden zijn fantastisch mooi. Als je hem sierlijk ziet stappen besef je dat je een uiterst zeldzaam moment meemaakt dat je je leven lang zal koesteren.

En als natuurfotograaf geeft het een kick om de Lynx in je zoeker te zien, de schoonheid van dit dier spat van je scherm af. Onze reis is eerste en enigste die specifiek gericht is op de fotografie van de Lynx. Velen bieden observatiereizen aan die misschien wel fijn zijn en waarbij u een Lynx van ver kan zien, maar als natuurfotograaf wil je gewoon dit.

Vanuit fotohutten met een perfect standpunt en met fijne accommodatie zoals u bij Wildpix gewend bent. Geduld en volharding zijn nodig, maar dan wel met topfoto’s als resultaat!
Lees snel verder…

De ultieme fotobeleving in de Donau Delta in Roemenië

Ultima-1
Ongekende fotomogelijkheden en luxe natuurfotografie in het topgebied van Europa.

Ultima-3

Aan de oostgrens van Roemenië ligt een echt ongerept natuurparadijs, beschermd Unesco werelderfgoed, de delta van de Donau. Honderden vierkante kilometers van lagunes, moerassen en meren maken dit een schuilplek voor een indrukwekkende massa vogels. En midden daarin ligt een werkelijk fantastisch privégebied dat volledig is omgevormd tot een paradijs voor natuurfotografen. 1100 hectare wilde natuur en oude visvijvers waar u in alle comfort kan genieten van heel wat verschillende professionele fotohutten, elk voor zijn eigen soorten, van Zeearend tot Pelikaan, van Jakhals tot soms zelfs Otters…werkelijk verbluffend. Daarbij logeert u in een luxe 4 sterren logde midden tussen de vogels. Dit is absoluut een unieke en exclusieve plek waar de fotomogelijkheden werkelijk ongekend zijn.
Lees verder…

Wildpix neemt u met een begeleide groepsreis mee naar dit gebied en dat in twee topperiodes. Telkens met een beperkte groep zodat u ter plaatse bijna het gebied voor u alleen hebt. We durven dit zonder twijfel een van onze mooiste reizen noemen en we garanderen u een fotobeleving waarvan u nooit had durven dromen.

De mooiste roofvogelfotografie in Noord-Spanje

Spanje-2

Oog in oog met de zeldzame lammergier en andere machtige roofvogels…

In Catalonië, Noord Spanje bieden wij u de mogelijkheid om zowat alle meest indrukwekkende roofvogels van Europa te kunnen fotograferen. De superzeldzame Lammergier voor uw fotohut zien landen is ronduit fantastisch. Daarbij dan nog eens tientallen Vale Gieren, Monniksgieren en Aasgieren die onderling bekvechten. Daartussen Rode en Zwarte Wouwen die komen langs vliegen…Kortom de ultieme roofvogel-sensatie. Vliegbeelden en de vogels rustig zittend, u kan het allemaal prima bekijken en fotograferen. Dat zoals steeds uit perfecte en professionele fotohutten en met deskundige Engelstalige gidsen.

Spanje-3

Wij bieden deze reis aan in een vaste formule van 4 dagen, waarvan 3 dagen in vaste fotohutten voor telkens verschillende soorten, en 1 dag extra waarbij u kan kiezen tussen een reeds gedane hut opnieuw proberen of een extra hut voor een nieuwe soort. De keuze daarvan kan afhangen van het weer of de op dat moment aanwezige soorten. Op die manier hebt u de grootste keuze en maakt u het meeste kans op de beste beelden.

Lees verder…

Steenarenden en meer in Zweden

kijk een steenarend recht in de ogen

Zweden-2

U kunt nu zelf beleven hoe het is om vanuit een fraaie Noord-Zweedse schuilhut met alleen maar natuur om u heen foto’s te maken van vooral steenarenden.

Maar naast de steenarend is er kans op meer; denk aan diverse soorten raven, bonte kraaien, havik, spechten, goudvinken en andere zangvogels. Maar er kan ook zomaar een vos voorbij komen lopen. We zitten in een geweldig mooi uitgestrekt gebied op eigen terrein, waar tevens bruine beren, wolven en veelvraten voorkomen. Maar hoofddoel van deze reis is dus de steenarend en de kans ze te zien is bijna zeker als u er zo’n drie fotodagen voor uittrekt. Erg grote kans op succes dus.

Zweden-1

Net als de reizen naar voormalig Oost-Duitsland, Polen en Noorwegen is ook deze reis op individuele basis, waarbij u onder onze uitgestippelde organisatie en concept op eigen gelegenheid naar Zweden reist en ter plaatse door mijn prima Engelssprekende collega met de best denkbare kennis van zaken en de omgeving begeleid wordt. In dit geval betreft het tevens een professionele Zweedse natuurfotograaf. U kunt met maximaal drie fotovrienden gebruik maken van deze optie en plannen tussen eind oktober en april. Een nadere beschrijving van de diverse maanden staat in de uitgebreide informatie.  Bij voorkeur zoekt u zelf reisgenoten, maar als service kunt u ook gebruik maken van onze hulp om reisgenoten te zoeken. Hoewel de kans op succes hier heel groot is, adviseren wij minimaal drie fotodagen uit te trekken voor deze reis. In dat geval heeft u bijna garantie voor het fotograferen van een steenarend.

Lees verder…

Nachtelijke expedities in de Zweedse bossen

Zweden-5

Als aanvulling op de ‘Steenarenden en meer…’ reizen naar Zweden bieden we nu ook een hele fraaie extra optie aan. Nu is het namelijk mogelijk om de balts van korhoen en auerhoen van zeer nabij mee te maken en natuurlijk te fotograferen. Vanuit verplaatsbare en zeer goede houten fotohutten is dit unieke schouwspel te beleven.

Zweden-4

Naast het korhoen en auerhoen maakt u hier tevens kans op het zien van andere soorten zoals eland, rendier, bruine beer, steen- en zeearend, spechten enz. Als extra optie bieden we namelijk de mogelijkheid om na uw aanzit in deze hutten ook de steenarend hutten te bezoeken. Zowaar een unieke combinatie met weinig slaap maar vele mogelijkheden.

Lees verder…

Maar we hebben meer…veel meer dus kijk snel op www.wildpixtravel.com

Ontwerp: Webton.nl