HBN Hutbeheerder Maurice Bergboer

Maurice Bergboer; beheerder HBN-4

Maurice-Bergboer-1

Camera: Nikon D7000
Lenzen: Sigma 150-500, Sigma 150 mm

Mijn liefde voor de natuur heb ik met de paplepel naar binnen gekregen gezien mijn vader van het platteland kwam en vaak van alles kon vertellen over wat we allemaal tegenkwamen op onze fietstochten. Later ben ik hierin doorgeslagen en eigenlijk alles wat leeft en groeit heeft mijn interesse.

Maurice-Bergboer-2

Ben constant op zoek om mijn kennis te vergroten. Jaren geleden kwam ik dan met Fotografie in aanraking ik wou dat wat mijn interesse had vastleggen, eerst gewoon voor de kiek maar later moest het steeds beter.

Maurice-Bergboer-6

Op een fotografieforum heb ik Han leren kennen, samen zijn we later Natuurfocus gestart en heb ik in het Bestuur gezeten. Door omstandigheden die we allemaal wel kennen, werk, kinderen, mijn eigen gezondheid die een knauw kreeg werd het allemaal wat lastiger om de hobby zo intensief te blijven beoefenen.

HBN-hut-4_1

Als beheerder van de fotohut heb je eigenlijk altijd een goed excuus om erop uit te gaan en buiten bezig te zijn. Buiten het feit dat ik het gewoon leuk vind om een ander te helpen creëer ik voor mezelf ook meer mogelijkheden om eens weer het toestel ter handen te nemen.

Maurice-Bergboer-5

Anekdote:

Mooiste moment is toch altijd als je in een hut zit en je ineens wordt opgeschrikt door een bijzondere soort die ineens voor de hut verschijnt. Spanning ten top, beef bibber, waar zitten al die knopjes staat mijn toestel wel goed ingesteld. Koffie die over je benen gaat maar je kan geen kik geven. Even wachten nog, en afdrukken, gelukkig hij blijft zitten zodat je wat meer foto’s kan maken. Voor mij was het de groene specht die normaal erg lastig te lokken is voor de camera en waar je echt geluk mee moet hebben. Na de tijd kan je het wel uitschreeuwen van geluk, hij staat erop. Met dat in je achterhoofd wordt het wel erg lastig om de hut te verlaten de volgende keren, stel nou dat je net iets mist, nog heel even wachten.

Maurice-Bergboer-3

Maar gelukkig kan ik ook heel trots zijn als iemand anders uit HBN 4 een mooie plaat maakt, voelt toch een beetje als mijn hutje.

Maurice-Bergboer-4

Groet Maurice Bergboer

http://www.mauricebergboer.nl

Ontwerp: Webton.nl